Medialogy

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner
Banner
Banner

Artikelen

Een aantal interessante artikelen over het onderwerp Media & ICT zijn op deze pagina verzameld. Er wordt namelijk veel geschreven over (ontwikkelingen van) media en het gebruik van ICT. Niet alleen op academisch gebied, maar ook in kranten zijn vaak boeiende verhalen te vinden.

Philips introduceert 56-inch 3d-tv

Philips 3dtvPhilips heeft woensdag een 56-inch lcd-tv geïntroduceerd die in staat is om 3d-beelden weer te geven zonder dat een speciaal brilletje nodig is. Het scherm biedt verder de mogelijkheid om quad hdtv-beelden weer te geven.

Lees het volledige artikel op Tweakers.net

Robert-Paul Berretty zal het symposium Medialogy afsluiten met een presentatie van een 3dtv

 

Volkskrant: Videospeler Joost maakt herstart

Joost logoJoost probeert opnieuw om de concurrentie aan te gaan met YouTube en andere videosites. Sinds vandaag (18 september) is het geen apart desktopprogramma meer, maar functioneert het binnen internetbrowsers, net als de concurrentie.

Amper een jaar geleden nog startte de videosite met veel bombarie, vooral omdat de bedenkers van Skype en Kazaa achter het bedrijf zaten. Maar het programma, dat los van de internetbrowser functioneerde, kreeg al snel te maken met slechte kritieken. Deels vanwege het beperkte aanbod, deels vanwege technische problemen. Maar gebruikers stoorden zich ook aan het feit dat het programma niet binnen de browser functioneerde.

Download het volledige artikel

 

NPO brengt Uitzending Gemist naar mobieltje

Logo Uitzending GemistDe Nederlandse Publieke Omroep (NPO) komt nog dit jaar met een applicatie om Uitzending Gemist op mobiele telefoons te kunnen zien. Via de applicatie kunnen televisieprogramma's van maximaal een week oud worden bekeken.

Lees het volledige artikel bij Tweakers.net

Egon Verharen van de NPO zal tijdens het symposium Medialogy een lezing geven over Uitzending Gemist.

 

Column: De tv staat stil

Erwin BlomTelevisie is een prachtig medium. Althans, er is niks mis met mooie televisie-programma's. Maar televisie staat technologisch ook al jaren stil in zijn ontwikkeling.

Lees deze column van Erwin Blom bij Webwereld

 

Onderwerp


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/deb9723/domains/snic.nl/public_html/medialogy/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Naam:

E-mail adres:
Login


Wachtwoord vergeten?

Kaartnummer vergeten?